Open interesse in Ether Options Hits record hoog op Deribit

Omkar Godbole

Derivatencontracten op ether zijn populairder dan ooit, zoals blijkt uit openstaande posities in opties die zijn genoteerd aan de in Panama gevestigde derivatenbeurs Deribit.

 

Open rente, of het aantal uitstaande contracten dat nog niet is geliquideerd door een compenserende transactie, steeg maandag naar een recordhoogte van $ 136 miljoen, een stijging van 460% ten opzichte van $ 24 miljoen op 24 maart, volgens gegevens van crypto-derivatenonderzoek stevige scheefheid.

 

 

In ETH-termen waren er maandag 547.000 optiecontracten open, een recordhoogte. Ondertussen. het dagelijkse handelsvolume steeg naar een nieuw levenslang hoogtepunt van $ 24 miljoen op maandag, en overtrof daarmee het vorige record van $ 20 miljoen dat twee dagen eerder was bereikt.

 

“We zien toenemende belangstelling voor ETH-opties als gevolg van prijsprestaties sinds half maart, [met] nieuwe bedrijven die de optieruimte betreden”, zegt Luuk Strijers, COO bij Deribit.

 

Lees ook: Ether leidt Bitcoin op prijs terwijl investeerders zich voorbereiden op het uitzetten van de aankomst

 

De prijs van Ether steeg in april en mei met respectievelijk 55% en 12% en handelde maandag in de buurt van $ 240, wat neerkomt op een solide winst van 166% ten opzichte van het dieptepunt van maart van $ 90, volgens de gegevens van CoinDesk. De scherpe rally lijkt de institutionele interesse in de opties van ether te hebben doen herleven, die verdampt tijdens de prijscrash van maart.

 

Afgezien van de prijsstijging, crediteren waarnemers de aankomende overgang van Ethereum’s proof-of-stake-mechanisme naar proof-of-work-mechanisme, genaamd Ethereum 2.0, voor het stimuleren van de activiteit in opties.

 

“We zien ook een toename van over-the-counter (OTC) rente, resulterend in dealers die zich indekken op Deribit, mogelijk gerelateerd aan een verschuiving van de interesse van investeerders naar ETH na de halvering van [Bitcoin] en met de aanstaande lancering van ETH 2.0,” zei Strijers.

 

Wanneer een belegger gestructureerde producten over de toonbank koopt, dekt de dealer de blootstelling vaak, althans gedeeltelijk, af door call- of putopties op beurzen te kopen of verkopen. Als gevolg hiervan registreren beurzen vaak een toename van de activiteit met de stijgende vraag naar OTC-producten. Een call-optie geeft de houder het recht, maar niet de verplichting, om op of voor een bepaalde datum de onderliggende waarde tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen. Ondertussen vertegenwoordigt een putoptie een verkooprecht.

 

Waar de opbrengsten zijn

De overstap van Ethereum naar een inzetmodel stelt ETH-investeerders in staat om een ​​rendement op hun bezit te verdienen. Het vooruitzicht om extra ethers te verdienen in ruil voor het houden van bestaande munten in portefeuilles om de bewerkingen op een blockchain te ondersteunen, trekt investeerders al naar marktwaarde op de op één na grootste cryptocurrency.

 

De prijs van Ether heeft de afgelopen dagen een voorsprong op bitcoin gekregen. Terwijl de bitcoin vorige week met 8% steeg, steeg de ether met meer dan 15%, volgens CoinDesk-gegevens.

 

Het zoeken naar rendement is ook een van de belangrijkste redenen voor de groei in de markt voor crypto-opties, aldus Darius Sit, managing partner bij QCP Capital, gevestigd in Singapore. “Meer mensen beginnen de unieke mogelijkheid in crypto-opties te realiseren voor buitenmaatse rendementen en hoge rendementen met een relatief laag risico (indien goed beheerd)”, aldus Sit.

 

Crypto-investeerders lenen hun belangen vaak uit aan gecentraliseerde beurzen en uitleenplatforms voor een vast rendement. Dit neemt echter een aanzienlijk deel van het kredietrisico in beslag doordat hun leningen worden gehypothekeerd – een praktijk waarbij banken en makelaars voor hun eigen doeleinden activa gebruiken die door hun klanten als onderpand zijn gestort.

 

“Kapitaal begint nu te verschuiven van kredietverlening naar opties”, zei Sit en voegde eraan toe dat “dit patroon zich zou voortzetten, vooral met de negatieve renteomgeving over de hele wereld.” verge kopen voor voorraad.

 

Investeerders die putten verkopen?

Belangrijke metrische marktstatistieken suggereren dat beleggers optimistisch zijn over ether.

 

De put-call open-renteverhouding, die het aantal openstaande putopties meet ten opzichte van de calls, steeg op 28 mei naar een hoogste punt in negen maanden van 0,93, nadat het half maart een dieptepunt had bereikt van 0,40. zilliqa coin verwachting zijn hoog.

 

De stijging vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs een opeenstapeling van long putposities. In feite bedraagt ​​de put-call van één maand, die de prijs van putten meet ten opzichte van die van calls voor opties die binnen één maand aflopen, momenteel -5,8%. De meters van drie maanden en zes maanden drukken ook negatieve waarden af.

 

De negatieve cijfers geven aan dat putopties goedkoper zijn dan oproepen. Om het anders te zeggen: investeerders willen putten verkopen of ‘schrijven’, wat meestal wordt gedaan wanneer de markt naar verwachting zal stijgen of zijwaarts zal handelen.

 

Futures registreren groei

De toegenomen interesse in etherderivaten is niet beperkt tot opties op Deribit. Ether-futures genoteerd op grote beurzen – BitMEX, FTX, Deribit, Kraken, OKEx, Bitfinex, Huobi, Bybit, Binance – zijn de afgelopen twee maanden solide gegroeid, naast een stijging van de prijzen en groei in de optiemarkt.

 

De totale dagelijkse openstaande rente steeg op 30 mei tot 753 miljoen dollar en bereikte het hoogste niveau sinds begin maart.Vanaf zondag was de open rente $ 740 miljoen, meer dan 100% hoger dan de dieptepunten van maart.